Как да се поддържа трактор

Поддържането на правилното трактор ще добави години към живота си. Все пак, има някои основни разлики в трактор с други превозни средства се поддържат. има и много различни видове и марки в трактори, няма изчерпателен наръчник за поддръжка, което е универсално приложим за всички видове трактори, но следващите стъпки трябва да помогнат.

Проучване в Ръководството на потребителя. Производителят има специфични инструкции за основния доставката на устройствата, и те трябва да знаете как да се даде най-добрия съвет за това как да го направя. Ако не разполагате с ръководството, за да се получи един. Тук са някои от елементите, които трябва да се отнесат към ръководството:

План за поддръжка. Това ще ви кажа, интервалите за редовна поддръжка, включително шаси смазване, двигател, трансмисия и хидравлична смяна на масло, подмяна на филтъра и други предмети за издръжка.
Спецификации. Това трябва да ви бъде една маса, от вида на течността за предаване, хидравлика, спирачки и охлаждащата течност на двигателя, както и способността им да се каже. Tire инфлацията, на момента на затягане и друга информация съгласно спецификации или други раздели на ръководството.
Местоположение на места за смазване (гресьорка), проверете потапящи течност или наблюдателни стъкла, както и инструкции за почистване на въздушни и горивни филтри.
Основи на експлоатация и друга информация, специфична за вашия трактор.

Вземете инструменти. Трактор поддръжка изисква множество ключове и други инструменти в по-големи размери, отколкото за поддръжка на автомобила и така планират да купуват инструменти, или под наем нужда.

Защитете. Тракторът от елементите Тъй като повечето по-малки ферма (или градина) Трактори не кабина трябва да защитават компонентите на седалките, арматурното табло и метални, че е добра идея да го съхранява в навес или гараж. Ако не можете да направите това, те запази от дъжд от изпускателната система, и покриване на седалката и инструменти.

Редовно проверявайте течности. Използване на Трактор се измерва в часове, а не мили, така че размерът на ползване може да бъде измамен, и компоненти теч може да доведе до провал на скъпи части. Вижте ръководството за потребителя, за да се определи как се проверява всяка течност. • Проверете маслото на двигателя. • Проверка на трансмисионното масло. • Проверка на охлаждащата течност в радиатора. • Проверка на хидравличното масло. • Проверете електролит.

Проверете гумите. Поради формата, ниска инфлация не винаги е очевидно. Обикновено се задни гуми 12-20 PSI инфлационен натиск предните гуми до 32 PSI. Задните гуми за трактори трябва да бъдат запълнени с баластра, особено когато плъзнете устройство, където се изисква максимално сцепление. Обикновено, този баласт вода се дава с решение на антифриз.