Ламиниран vs. Винил подова настилка – сравнение

Вие искате да се нова подова настилка в дома си и не знам дали да се използва винил етаж или ламинат? И двете са много популярни настилки в днешно време. Ние ще ви покажем предимствата и недостатъците на двата етажа с един поглед.

Както по-евтина алтернатива на твърда дървесина ламинат брои благодарение на дърво покритие и лесна за почистване повърхност на най-горния етаж, обхващащ най-малко. между 75-80000000 m² на ламинат се продават всяка година и се движеха съответно само в Германия. Ламинат, изкуственото настилката се състои от импрегнирани със смола хартия декор които са притиснати заедно с разнообразие от основните слоеве термично или под високо налягане заедно. При условие, с прозрачен наслагване слой, хартия, импрегнирана декор на меламинова смола е трайно защитено срещу износване. Затова ламинат се счита за много издръжлив, устойчив на износване и лесна за почистване.

А винил етаж е с релефна структура на повърхността на истинско дърво на външен вид и се чувстват моделирани реалистично. Ето защо, винил е особено автентичен и идва паркет много пъти по-близо от ламинат. Благодарение на своя акустичен дизайн е шум на винил етаж абсорбиране от ламинат и затова много тих подови покрития, които да предлагат гъвкави и джойнт-нежен, топъл под краката повърхност. Това прави винил не само идеално настилки за детски стаи, но също и поради своята устойчивост на влага, за перфектна повърхност за кухня и баня. Благодарение на малката си височина строителство и високата си издръжливост може да бъде винил етаж използва навсякъде лесно, както в жилищни и в с висок трафик търговски площи.

Друга полза от винилови настилки срещу ламинат е широка гама от цветове, дизайн и тяхната обработка. Дали като имитация на дърво, изглеждаща като камък или плочки декор – Vinyl предлага безгранично разнообразие от възможности за дизайн и е като ламинат, пламък, устойчиви подови настилки с антибактериални и лесни свойства грижи – така че е идеален за страдащите от алергии.

Винилови подове се радват на няколко години с нарастваща популярност. Те вече са направени най-малко в рамките на ЕС, без пластификатори и следователно вече не за разлика от по-ранни времена gesundeitsgefährdend. Защото винилови настилки в различни цветове, декори и дизайни могат да бъдат произведени, осигурява, покриващи широк спектър от индивидуални възможности за оформление. Винилови подове са ясно оцветяват-устойчив от твърда дървесина и следователно също така от гледна точка на хигиената предимство. В допълнение, винил е евтин настилка. За добро качество винилова настилка, която плащате около 25 евро на квадратен метър.