Цветове и дизайн във вътрешността на стаята

За декорирането на детски стени е по-добре да се използват нежни пастели, без прекалено разнообразие. Но в същото време стаята не трябва да е много бледа – момчетата ще се отегчават в такава стая. Нещо трябва да е приятно за окото, но не и досадно.

Една от дизайнерските опции – стаята е разделена на две части, всяка от които е направена в собствената си цветова схема. На територията на момчето шведската стена няма да изглежда по-лошо. Едно момиче може да постави маса, столове, къща за кукли, защото обича да играе кукли. Един древен рицарски замък може да дойде на вкус на деца от двата пола. От страна на бъдещия човек, можете да изобразите рицар в броня, а от страна на млада дама фея принцеса.

Можете да изберете да създадете детска тема, интересна и за двете деца. Например: джунгла, море, клоуни, герои от любимите ви карикатури. На стените е добре да слагате снимки на развлекателни животни и, разбира се, на малките собственици на самата стая.

Когато избирате цвета на стаята, помислете за предпочитанията и на двамата момчета. Малките деца обичат ярки, весели цветове, а по-големите деца предпочитат по-задържан и заглушен тон. Една малка стая е по-добре да се боядисат в светъл цвят с хладен сянка, така че визуално ще се разшири пространството. Ако държите 2-3 степени от боя на стената, това ще ви помогне да постигнете желания ефект. Вертикалните ленти визуално ще увеличат височината на стените.

За подове, също е по-добре да изберете довършителни материали от светли нюанси. Понякога децата от различен пол се декорират в неутрален, еднороден цвят. Ако се предполага общ стил на интериорен дизайн, е възможно да се даде право на децата да покажат лично въображение, като са предложили да украсят самия ъгъл.